Udvendig isolering er den mest effektive måde at efterisolere husets ydervægge

Sådan isolerer vi facaden på dit hus

Vi udvælger materialer i den allerbedste kvalitet, så resultatet kan holde i mange år.

Sådan foregår isolering af facaden på dit hus:

1. Klargøring af facaden
Før vi begynder isoleringen, tjekker vi det eksisterende murværk/puds, fjerner løse flager og klargør den til at bære en ny facade. Isolering og pudslag vejer mellem 30 og 40 kg. pr. m2, så vi tilpasser mængden af lim og dybler. Der skal mere lim til, hvis murværket er skævt, da vi retter op i limen.

2. Facaden isoleres
Vi monterer isoleringspladerne, så ligger helt tæt sammen, får nøjagtige skæringer og får lim på hele pladen. På denne måde sikrer vi, at der ikke opstår sprækker i isoleringen. Det er vigtigt, at der ikke skabes en kuldebro, hvor kulden kan trække ind i muren fra ydersiden.
Hvor meget isolering skal der til? Vi anbefaler minimum 20 mm. isolering ved vinduer og døre for at undgå kuldebroer. Vi forstærker lysningerne ved at montere en specialliste med armeringsvæv ved vinduer og døre (uanset om de er af træ eller plastik) – bag denne liste lægger vi isoleringen.

3. Isoleringens bæreevne og stabilitet sikres
Eftersom isolering er tungt, sikrer vi bæreevnen og stabiliteten ved at dyble isoleringen fast til væggen. På denne måde undgås revner i muren. Vi bruger 6 dybler pr. m2 for at garantere, at isoleringen holder. Dyblerne er udført i plastik og rustfrit stål i bedste kvalitet, og de går aldrig til. Vi sikrer naturligvis også, at der ikke er kuldebroer ved skruerne.

4. Muren pudses og armeres
Vi pudser ad to omgange. Første gang smøres et lag på 5-6 mm. på vægfladen, hvorefter vi masserer og trykker armeringsvævet ind i overfladen for at rette pudslaget helt op. Vi benytter en special-hjørneprofil til alle hjørner og vindueslysninger for at få skarpe, flotte og stærke hjørner. Anden gang lægges endnu et lag grundpuds, så pudslaget ender med at være ca. 1 cm. tykt. En sidste afpudsning gør væggen helt lige.

5. Slutbehandling
Når grundpudsen er helt tør, afsliber vi eventuelle spor og riller fra pudsbrættet med den effektive girafsliber. Væggen primes med vores specialprimer, som binder støv og afslib sammen, så pudsfladen bliver 100 % stabil og støvfri (sikrer vedhæftningsevnen). Derudover sikrer primeren, at grundpudset fremstår ens og farveægte.
Til sidst slutpudser vi i én arbejdsgang, så der ikke bliver nuanceforskelle.

Se referencer her